Even wennen; karper in nieuwe omgeving

Het is inmiddels bijna een half jaar verder op m’n werk. Omdat het bedrijf naar een andere vestiging gaat kom ik zonder werk te zitten. Nu is dit geen groot probleem maar als het ook thuis niet zo lekker gaat, besluit ik terug te vallen op mijn ouders. Ondertussen zit ik daar alweer een maand of twee. Het voordeel is dat er super veel water in de buurt te vinden is. Alleen het nadeel is dat het al laat in het jaar is; om nou voor de karper een stek te vinden en aan te voeren zonder enige kennis van het water is best lastig. Karper in nieuwe omgeving is dus mijn uitdaging!

Where do i start?!

Where do i start?!

Kanalen

Er lopen gigantisch veel kanalen door het gebied die vroeger diende als afvoer vaarten/wijken voor het turf wat hier gewonnen werd. Dat hier vis zit lijkt me duidelijk wanneer ik al meerdere vaste stok wedstrijden gezien heb. Ook zag ik genoeg roofvissers die hier proberen een snoek of een snoekbaarsje te strikken. Zelf kan ik het ook niet laten even met een spinhengel aan de slag te gaan.

 

Snoek zit er zat!

Snoek zit er zat!

Karperwater dan?

Maar hier was ik niet naar op zoek, karper zocht ik en om die te vinden wordt nog een flinke uitdaging. Ik besluit dan ook een kort nachtje te vissen. Na twee avondjes voorvoeren begin ik meteen brasem te vangen. Als even later twee grote lichtbakken langs de weg naast m’n stek geplaatst worden ruik ik onraad en na een praatje met één van de mannen in oranje hesjes word het me duidelijk….. ze gaan de weg eruit vrezen! Inpakken en wegwezen dus! Ik vis nog enkele avondjes en na een vis verspeeld te hebben laat ik het kanaal even links liggen.

Toppie, nu de freesmachines nog...

Toppie, nu de freesmachines nog…

Bivvy paradise; karper in nieuwe omgeving

Als ik wat afgesloten watertjes bezoek in de omgeving kan ik maar moeilijk inschatten wat het bestand aan karper is en waar ze in hemelsnaam te vangen zijn in dit jaargetijde. Een putje dicht in de buurt wordt druk bevist en valt gelijk af: 8 tenten doordeweeks en een hoop peppies; neh dat is niks voor mij! Toch besluit ik hier te beginnen omdat ik een kleine kans maak op de andere wateren. Na wat voeren en wat gebabbel met wat karpervissers weet ik wel ongeveer wat de druk beviste stukken zijn. En met slechter en kouder weer op komst zijn er al een hoop opgevers.

Terwijl het volgens mij nu de juiste tijd is. Ik besluit al snel een nachtje te plannen. Gelet op het forse karperbestand voer ik stevig. Ik heb het gemunt op een talud en een stukje in de kant zone waar wat leuke riggeltjes langs lopen. Als ik met voeren al vis zie springen stijgt het vertrouwen en ik vang dan ook 3 vissen in de eerste sessie.

Ook sessie twee verloopt goed en met twee vissen en helaas een losser zeker niet ontevreden!

1 van de drie karpers in de eerste sessie; een uitdaging! 

1 van de drie vissen in de eerste sessie

herfstkarper uit de tweede sessie; Karper in nieuwe omgeving

herfstkarper uit de tweede sessie

Even karperworstelen tijdens de fotoshoot

Even karperworstelen tijdens de fotoshoot

Voeren voeren voeren

​Ook sessie twee verloopt goed en met twee vissen en helaas een losser, ben ik zeker niet ontevreden! Ondertussen vang ik nog enkele snoeken in de sloot naast het huis. En als ik dan mijn tweede nacht weer vis vang besluit ik lekker door te voeren. Het is een stuk rustiger aan de plas en met nog enkele doorzetters hebben we van elkaar wel een beetje de info wie wat waar.

Dus elkaar in de weg zitten is er gelukkig niet bij. Als ik mijn derde sessie vis, zit een bekende een stukje verder op. Na ‘s nachts even wat contact te hebben gehad, zit ik inmiddels op twee vissen en heeft Patrick nog geen vis weten te vangen. Dat er vis op zijn stek zit is wel duidelijk want springende vis was er zeker waar te nemen. Ook had hij al enkele lijnzwemmers gehad dus met de hele ochtend nog te gaan moest het nog wel lukken.

Na m’n derde vis in de ochtend, stuur ik nog een bericht en nog steeds blijft het rustig op zijn stek. Ik ben inmiddels aan het opruimen en als ik mijn telefoon even check zie ik het volgende bericht op m’n beeldscherm:

Het berichtje

Het berichtje

Even denk ik dat hij loopt te dollen maar nadat ik het zooitje had opgeruimd liep ik even langs; toen ik zijn smile van oor tot oor zag wist ik dat hij hem had! één van de topvissen zit in z’n bewaarzak en is klaar om gefotografeerd te worden! WAT EEN RUG ! een super bak op 21 kilo en super gegund na al de moeite voor Patrick!

Na het fotograferen wordt mijn ochtendvis nog even vastgelegd en kunnen we allebei met een voldaan gevoel stoppen. Dit is dan ook de laatste sessie voor Patrick aangezien zijn vrouw hoogzwanger is; als hij zijn kind maar niet naar de vis vernoemd denk ik nog! Met nachtvorst op komst besluit ik om nu elke dag te voeren: alleen dan wel een mindere hoeveelheid. Nu het dooit, schroef ik het voeren weer wat op. Met een sessie voor de deur ben ik reuze benieuwd wat het gaat worden!

Mijn ochtend karper in nieuwe omgeving

Mijn ochtendkarper

Comments

reacties

Over Jeroen

Sommige kennen mij al, sommige niet. voor die gene die me niet kennen leren me wel kennen denk ik......

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *