Een kleine aanpassing voor goed resultaat; LineThru Trout

Tijdens mijn eerste sessie met de LineThru Trout van SavageGear had ik te maken met alleen maar missers. Terwijl ik echt erg enthousiast ben over dit aasje qua zwemactie. Voor mij dus tijd om een kleine aanpassing door te voeren. Ik wil de kans op inhaken groter maken. En ook wil ik graag verlost worden van het staaldraad. Hiervan ben ik geen voorstander in verband met het kinken na een aantal aanbeten.

Aanpassen van de LineThru Trout

Op naar de sportviswinkel om de nodige spulletjes aan te schaffen waardoor ik denk dat de bait minder missers op gaat leveren. Na wat zoeken had ik de keuze uit Fluorocarbon en knoopbaar Titanium. Uiteindelijk voor het titanium gekozen maar ik denk dat het Fluorocarbon net zo goed werkt. Tevens een grotere haakmaat uitgezocht, goede splitringen en ik was klaar om de bestaande staaldraad en dreg te vervangen.

Spullen om de LineThru Trout van SavageGear aan te passen

Spullen om de LineThru Trout van SavageGear aan te passen

De haak van de bestaande rig zit met een no-knot bevestiging dus die kun je zo los peuteren of je knipt natuurlijk het staaldraad gewoon even door.

Originele LineThru bevestiging

Originele LineThru bevestiging

Vervolgens nam ik ongeveer 50 cm van de titanium en bevestigde met een Clinch Knot de dreg. Daarna werd het Titanium door de bait gehaald en aan de andere kant voorzien van een splitring ook met een Clinch Knot. Waarna je dezelfde bevestiging hebt als daarvoor echter met een grotere dreg. En nu ook met een leader die minder goed zichtbaar is dan het zilverkleurige staaldraad wat er standaard op zit. Dit komt voor mij goed uit vanwege het heldere polderwater waar ik in vis.

LineThru Trout met Titanium Leader

LineThru Trout met Titanium Leader

So far so good natuurlijk. Nu moet alleen nog getest worden of deze aanbieding ook zo functioneert als ik denk dat het moet doen. Immers ik wil niet dat de zwemactie benadeeld wordt. Want de zwemactie van dit stukje aas heeft een enorme vangkracht. Daarnaast heb ik meteen de oogjes opnieuw met seconde lijm vastgezet want die laten wel makkelijk los. Al heb ik een aasje met nog maar 1 oog en die vangt ook.

In de praktijk

Dus op naar de polder voor een eerste testje. En al na een aantal worpjes krijg ik een aanbeet. Ik werp de bait in de buurt van wat witvis die ik zie zwemmen en de waterwolf die zijn schaapjes bewaakte klapt op de bait… En ja! hij blijft netjes hangen. Na wat heen en weer gestuif door het slootje geeft de snoek zich gewonnen. Alvast een goed resultaat, maar zoals ze zeggen: 1 zwaluw in de lucht wil nog niet zeggen dat het zomer is. Maar het voorlopig is het 2 uit 2. Ik ben tevreden omdat de bait zwemt zoals het moet. Ook haak ik nu de vissen beter en glijdt de bait na de aanbeet netjes over de lijn.

Aangepaste LineThru Trout vangt goed!

Aangepaste LineThru Trout vangt goed!

Tweede testsessie

Tijd om eens de test te herhalen en kijken of in een tweede sessie er toch missers komen. Dus op naar het water, en de motregen die alles wel kleddernat maakt houd mij niet tegen. Maar voor ik de LineThru aan de spelt hang komen eerst wat andere aasjes aan de beurt. En dan vooral aasjes waarop ik minder of niets vang. En helaas was dat weer zo.

Dus na een klein uurtje werd toch maar de LineThru aan de speld gehangen voor de serieuze vuurdoop. En jawel na een aantal worpen heeft de eerste vis de bait al onderwater gearresteerd en kwispelt onder water. De eerste is binnen. Niet veel later sta ik op een plek die een snoek moet herbergen een sloot tussen 2 bruggetjes en ook nog een overhangende bomen; dit kan niet missen. En bij de eerste worp voel  ik dat de bait gepakt wordt, maar waarschijnlijk in de staart gehapt. Tweede worp dan maar….  en jawel dit maal vergist de snoek zich wel goed in het rubber. En weer goed gehaakt!

Line thru trout vangt

Een schaap over de dam…

Tevreden met de aanpassing van de LineThru Trout

Deze vangsten geven toch een prettig gevoel en als het vertrouwen in het aasje er al niet was zou het er nu wel gekomen zijn. Dus werd ook nog een ander kleurtje uitgeprobeerd. Dit keer werd de bruine ThruLine Trout van SavageGear aan de speld geknoopt . Ook hierop werd vis gevangen. Op de bruine versie werden 2 vissen gevangen die ook gelijk goed gehaakt werden nadat de aanbeet gevoeld werd. Dus de montage werkt naar tevredenheid.

Montage line thru trout geslaagd

Montage line thru trout geslaagd

Zelf ben ik tevreden over de aanpassingen en behoud deze op mijn 15 cm LineThru baits. Heb ondertussen ook de 20 cm versies in bezit maar deze houd ik nog even origineel aangezien daar een extra stinger haak op gemonteerd zit. maar mocht ik daar ook missers op krijgen zal ik niet aarzelen daar ook een aanpassing op te doen.

Comments

reacties

Over David Keuzenkamp

Ben zoals ze het noemen een roofvisser. Vis met kunstaas op alles wat er maar in wil happen. Lekker met de jerkbaits achter de snoek aan of met kleine plugjes op de baars en dat zijn nog maar enkele voorbeelden. Daarnaast vind ik het ook leuk om met eigenbouw chatterbaits en spinnerbaits te vissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *